uk

Зміна клімату збільшила інтенсивність повеней у Німеччині

Зміна клімату збільшила інтенсивність і ймовірність дощів і повеней у Німеччині, Люксембурзі, Бельгії та Нідерландах.

Про це йдеться у звіті, підготовленому вченими з Німеччини, Бельгії, Нідерландів, Швейцарії, Франції, Люксембургу, Сполучених Штатів і Сполученого Королівства, передає balkangreenenergynews.com.

У чотирьох країнах цього літа повені призвели до загибелі щонайменше 222 людей.

Спільно з науковим об’єднання World Weather Attributionз фахівці проаналізували кількість опадів з квітня по вересень у найбільш постраждалих районах, зокрема, у Ар-Ерфт у Німеччині і вздовж річки Маас у Бельгії.

Найсильніші опади і повені сталися з 12 по 15 липня. У звіті говориться, що повінь була викликана дуже рясними опадами протягом 1-2 днів, вологими умовами вже до події і місцевими гідрологічними факторами.

Зміна клімату збільшила інтенсивність повеней на 3% до 19% у порівнянні з глобальним кліматом на 1,2 градуса Цельсія холодніше, ніж сьогодні, а також підвищила ймовірність повеней у 1,2 – дев’ять разів, йдеться у доповіді.

Маартен ван Алст, директор міжнародного кліматичного центру Червоного Хреста і Червоного Півмісяця і професор Університету Твенте у Нідерландах, сказав, що результати показують, що такі події стають все більш частими. З 12 по 15 липня сильні опади, пов’язані з відключенням системи низького тиску Bernd, призвели до сильних повеней, особливо у німецьких штатах Північний Рейн-Вестфалія і Рейнланд-Пфальц, а також у Люксембурзі і вздовж річки Маас і деяких її приток у Бельгії та Нідерландах.

Вивчення того, як можна знизити вразливість і схильність, стає критично важливим для зниження майбутніх наслідків Всі наявні докази, взяті разом, дають високу впевненість у тому, що викликана людиною зміна клімату підвищила ймовірність і інтенсивність такої події, і ці зміни будуть продовжуватися в умовах швидкого потепління клімату, підкреслюється у доповіді.