uk

В Україні розробили власну технологію встановлення протиградової сітки -Інститут садівництва НААН

Спеціалісти Інституту садівництва НААН розробили технологічну схему процесу встановлення протиградової сітки для саду та виготовили дослідне обладнання для цього. 
Про це журналу “Садівництво по-українськи” розповів інженер-конструктор інституту Володимир Соколов, повідомляє AgroTimes.

Відповідно до технологічного процесу для встановлення протиградової сітки застосовують два технічних засоби – спеціальний транспортний агрегат і підйомну платформу, які під час роботи рухаються в суміжних міжряддях саду паралельно один до одного. На транспортному агрегаті встановлюється рулон протиградової сітки, яка в процесі монтажу подається робітником через направляючі агрегату.

Випробування агрегатів провели на встановленні протиградової сітки та збиранні плодів в саду інтенсивного типу.
“Під час випробувань агрегат і платформа якісно виконували всі необхідні операції технологічного процесу по встановлені протиградової сітки, – уточнив Володимир Соколов. – Продуктивність роботи при цьому становила 1,2-1,5 га/зміна, а при збиранні плодів у верхніх ярусах дерев вона підвищується в 1,5-1,8 рази проти збирання плодів з драбини”.

Читайте також: