uk

ЄС готовий підтримувати Україну у боротьбі з російською агресією та під час післявоєнного «зеленого» відновлення

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець під час візиту на Green Week у Брюсселі зустрівся з Єврокомісаром з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюсом Сінкявічюсом. Вони обговорити умови долучення України до програми LIFE та синхронізували спільні дії для подолання серйозних екологічних збитків України від російської агресії.

«Україна фіналізує підготовку до європейської програми LIFE для довкіллєвих проектів. Розраховуємо, що рішення щодо приєднання України Комісія схвалить у червні. Наші офіси завершують консультації та узгоджують технічні аспекти приєднання України до програми. Війна – не привід відмовлятися від міжнародних зобов’язань. рашисти руйнують мости на нашій землі, але вони не зруйнують мости, які ми будуємо з нашими західними партнерами», – повідомив Руслан Стрілець.

«ЄС підтримує Україну у боротьбі з агресором. Ми бачимо, що Україна зацікавлена саме у європейському шляху розвитку», – зауважив Віргініюс Сінкявічюс.

Приєднання до Програми ЄС LIFE може стати ефективним методом фінансування інноваційних проєктів у сфері захисту довкілля та відновлення в післявоєнний час. Нагадаємо, що програма LIFE складається з 4 підпрограм та на 2021-2027 роки має загальний бюджет у 5,43 мільярда євро.

Читайте також: