uk

Науково-технічну розробку Інституту геодезії фінансуватимуть з державного бюджету України

Нещодавно Міністерство освіти і науки України оприлюднило результати конкурсного відбору науково-технічних розробок, рекомендованих до фінансування за державним замовленням. До числа переможців конкурсу ввійшов проєкт науковців Інституту геодезії.

«Інститут геодезії обслуговує Дніпровську ГЕС, Канівську ГЕС, Дністровську ГАЕС та Середньодніпровську ГЕС. Наші науковці опрацьовують усі дані, які постійно надходять на сервер. Головна ідея проєкту полягає у виявленні впливу різних динамічних факторів, зокрема сейсмічності, на інженерні споруди гідроелектростанцій. Для цього нам треба створити мережу супутникових станцій навколо цих гідроелектростанцій. Завдяки опрацюванню результатів, які надходитимуть до нас, можна буде відслідковувати вплив зовнішніх факторів на стійкість інженерних споруд та безпеку їх експлуатації», ― зазначив директор Інституту геодезії, доктор технічних наук Корнилій Третяк.

Політехніки планують розпочати розроблення комплексної системи моніторингу деформацій, зміщень і напружень гребель гідроелектростанцій України в жовтні 2022 року

Читайте також: