uk

Sсience&Business Startup Hackathon»: стартував онлайн-захід для пошуку та розвитку інноваційних ідей та рішень

27 червня 2022 року, розпочався захід «Sсience&Business Startup Hackathon», який триватиме до 2 липня 2022 року, для науковців, стартапників та підприємців як з інноваційними ідеями, так і вже з наявними інноваційними проєктами подвійного спрямування. 

«Цей захід є продовженням серії заходів Sсience&Business для поєднання наукового та інноваційного потенціалу науковців, стартапів, компаній, експертів, інвесторів, медіа для пошуку інноваційних рішень, підвищення обізнаності з питань бізнесу, маркетингу, продажу, інвестицій та інновацій, промоції вебплатформи «Наука і бізнес» для взаємодії суб’єктів інноваційного процесу. Україна щодня демонструє свою сміливість та героїчно протистоїть російській агресії, невпинно працює над подоланням впливу загарбницьких дій рф та відновленням нашої країни. Наука, технології та інновації відіграватимуть провідну роль для якнайшвидшого відновлення постраждалих від війни регіонів України. Цього разу на участь у хакатоні надійшло понад 100 заявок-проєктів, що втричі більше ніж у попередніх заходах. Вдячний учасникам, організаторам та партнерам заходу за спільні зусилля, роботу в надскладних умовах задля перемоги та післявоєнного відновлення нашої країни шляхом інноваційного розвитку», – зазначив заступник Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Олексій Шкуратов. 

За словами Юрія Драчука, виконувача обов’язків директора Фонду розвитку інновацій, для участі відібрано 7 команд з інноваційними пропозиціями, технологічними продуктами, модернізованими послугами, які мають актуальні сьогодні рішення для повоєнного відновлення України та прагнуть отримати новий досвід, знання та навички у провідних сферах діяльності стартапів для комерціалізації своїх напрацювань.

Учасники матимуть можливість протягом одного робочого тижня опрацьовувати власні ідеї із профільними менторами та презентувати їх на завершальному пітчі, на якому будуть присутні інвестори та галузеві експерти зі світу стартапів та бізнесу, а також підготувати свій проєкт для подання заявки на отримання до 35 000$ безповоротної фінансової допомоги за новою грантовою програмою від Фонду розвитку інновацій. 

Захід також відкривали: 

  • Ольга Полоцька, виконавча директорка Національного фонду досліджень України
  • Віталій Лавров, заступник Міністра молоді та спорту України з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації

Під час першого дня заходу представлено актуальні потреби держави в інноваційних рішеннях за ключовими сферами: освіта, охорона здоров’я, оборонно-промисловий комплекс та залізнична інфраструктура.

Спікерами панелі «Потреби держави в інноваційних рішеннях» були: 

  • Олександр Пижов, генеральний директор директорату європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик Міністерства освіти і науки України 
  • Василь Стрілка, генеральний директор директорату високотехнологічної медичної допомоги та інновацій Міністерства охорони здоров’я України 
  • Антон Мельник, радник Міністра цифрової трансформації, керівник проєкту «Ukrainian Tech Ecosystem Overview»
  • Андрій Смородін, керівник проєкту «Корпоративна інноваційна система АТ «Укрзалізниця» в умовах військового часу та післявоєнного відновлення», голова правління Асоціації інновацій транспортної інфраструктури України.

«Будь-яке рішення в сфері освіти, яке приймається в умовах воєнного стану, має бути інноваційним. Сфера освіти повинна першою реагувати на виклики сьогодення, а її зміст та форма у воєнний та післявоєнний період мають бути актуальними, доречними та із максимальним застосуванням новітніх цифрових технологій, що відповідає прогресивним моделям європейських країн», – зазначив Олександр Пижов. 

Програма заходу передбачає проведення інтенсивного хакатону за участю найкращих іноземних та українських експертів, відкриває можливість отримати знання наявних форматів підтримки, потреб державного сектору, навики побудови масштабних інноваційних проєктів, а також підготуватись до пітчів з допомогою провідних менторів та експертів.

Хакатон триватиме 6 днів та міститиме 5 вузькогалузевих сесій із маркетингу, продажу, фінансів, формування команди, стратегії. 

МОН й надалі продовжуватиме активно працювати над створенням умов для розвитку інноваційної екосистеми, поєднання наукового та промислового потенціалу, активізацією міжнародного співробітництва у сфері інноваційної діяльності, забезпеченням трансферу технологій і комерціалізації наукових результатів, збільшенням обсягу інноваційної продукції та реалізації продукції з високою прибутковістю, що дасть змогу пришвидшити процес відновлення України та її економіки. 

Читайте також: