uk

В Україні зареєстрували законопроєкт, який створить біопаливну біржу

В Україні зареєстрували законопроєкт №8052 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку електронної торгівлі альтернативними видами палива”.

Документ покликаний створити єдину електронну платформу, у межах якої співпрацюватимуть виробники та покупці біопалива, повідомляє “Біоенергетична Асоціація України” у Facebook.

Законопроєкт №8052 встановлює порядок створення та функціонування електронної торгової системи для торгівлі альтернативними видами палива.

Чому електронна торгова система важлива:

  • забезпечення якості біопалива відповідно до вимог до якості палива, торгівля яким здійснюється у електронній торговій системі;
  • рівновага попиту і пропозиції, адже на певних учасників ринку пропонується покласти обов’язок здійснювати торгівлю через електронну торгову систему.

В повідомленні зазначили, що у разі недотримання обов’язків можуть застосовуватися штрафи, які передбачені у пов’язаному законопроєкті №8053 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за правопорушення у сфері здійснення електронної торгівлі альтернативними видами палива”.

“Команда UABIO підтримує і вболіває за цей проєкт закону, бо він суттєво допоможе у розвитку біоенергетики України”, – наголосили автори.

Читайте також: