uk

У ЦЕНТРІ УВАГИ – НАУКА, ІННОВАЦІЇ ТА ПІДГОТОВКА ПРОФЕСІОНАЛІВ

Про необхідність подальшого розширення польсько-української співпраці у сфері науки, інновацій та підготовки нового покоління професіоналів для обох країн наголосив президент Польщі 1995–2005 років Олександр Кваснєвський під час зустрічі з ректором НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Михайлом Згуровським.

Зустріч відбулася у Варшаві, де Михайло Згуровський перебував з робочою поїздкою. Про це повідомляє телеграм-канал «КПІ ім. Ігоря Сікорського».

Як один із кроків у втіленні цих завдань учасники зустрічі обговорили проведення спільної міжнародної конференції The Role of Science and Education in Builing a New and Safe Europe, що відбудеться у Любліні 1–2 грудня цього року. Конференцію організовують науковці й політичні діячі Польщі та України за участі офіційних осіб Європейської комісії.

Президент Кваснєвський особисто опікується сесією конференції — Reniual Plan for Ukraine: an International Context, яку проводитимуть спільно з урядовцями й ученими Євросоюзу, Польщі та України. Він переконаний, що наукове супроводження цього напряму є критично важливим. Від України на конференцію запрошені науковці КПІ, які виступлять з доповідями про стан і перспективи розвитку штучного інтелекту в майбутньому цифровому суспільстві.

Наголошено, що поглиблення співпраці у цьому напрямі сприятиме підвищенню обороноздатності України й Польщі.

Під час своєї поїздки до Польщі ректор КПІ Михайло Згуровський провів також перемовини з директором Intel Technology Poland Michael Dzoga.

Сторони домовилися про надання КПІ й технічним університетам України (за їхнім запитом) доступу до онлайн-курсів зі штучного інтелекту: advanced level — для професіоналів і intermediate level — для студентів різних інженерних спеціальностей.