uk

Мала академія наук України підбила підсумки року

Мала академія наук України приєдналася до всесвітньої традиції підбивати підсумки року, аби згадати, скільки всього крутезного сталось за цей час.

МАН перезавантажили комунікації.Ми презентували нову айдентику, яку «Red Dot Award» відзначив 4-ма нагородами.

У 2021-му ми відкрили нову локацію бізнес-інкубатора Ukrainian Future.З освітньо-консалтинговим центром, коворкінгом, лабораторією прототипування FabLab та найбільшою в країні бібліотекою матеріалів у Києві.

Підписали угоду про створення першої у світі ліцензійної національної Олімпіади Геніїв – GENIUS Olympiad Ukraine.2022-го МАН проведе єдиний відбір учасників з України до участі у GENIUS Olympiad Global.

Розпочали глобальне будівництво Центру дитячої наукової творчості в Пущі-Водиці.Це 12 лабораторій природничих наук, технології, інженерії та математики, спортивно-оздоровчих комплексів, готелів, хостелів на цій локації. Тут проходитимуть всеукраїнські та міжнародні конкурси та олімпіади, працюватимуть вчені та науковці.

Відкрили виставку CERN на честь річниці співпраці із Європейською організацією ядерних досліджень.На виставці проходили інтерактивний тунель Великого адронного колайдера.

Делегація від МАН взяла участь уперше в 9-ти нових міжнародних конкурсів.

Україна завдяки МАН доєдналась до програми SSEP і стала 3-ою країною світу, яка доєдналась до програми після США та Канади. Тепер 2 команди-переможці від України відправлять справжні міні-лабораторії на Міжнародну космічну станцію на кораблі SpaceX Dragon. А ще спостерігатимуть за відльотом ракети Falcon 9. Саме на історичному майданчику 39A космічного центру Кеннеді НАСА у Флориді, з якої запускалися місії «Аполлона» на Місяць.

МАН отримала право проведення двох міжнародних олімпіад.А саме Міжнародної учнівської олімпіади з астрономії та астрофізики та Міжнародної молодіжної наукової олімпіади.

Читайте також: