uk

Німеччина виділить Україні 150 млн євро на зелену енергетику

Німеччина виділить Україні 150 млн євро на розвиток зеленої енергетики для підтримки її енергетичної незалежності. Про це заявив віце-канцлер Федеративної республіки Німеччина, федеральний міністр економіки і захисту клімату Роберт Хабек, передає kosatka.media

Роберт Хабек підтримав рішення федерального уряду не втручатися у питання Про затвердження спірного газопроводу «Північний потік – 2» і розглядати його виключно з юридичної точки зору.

«Будівництво газопроводу може відвернути увагу Заходу від України як країни, що здійснює транзит газу, – пояснює він. – Цьому потрібно протидіяти, підтримуючи перехід Києва на відновлювані джерела енергії».

Однак він не виключив можливості зупинки проекту у залежності від розвитку конфлікту навколо України.

У середині грудня німецький регулятор заявив, що повна сертифікація газопроводу «Північний потік-2» не відбудеться у першій половині 2022 року. Глава Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявляла, що російський газопровід «Північний потік-2» поки не відповідає європейським нормам енергетичного законодавства. Наприкінці грудня компанія-оператор газопроводу Nord Stream AG 2 повідомила, що друга нитка газопроводу «Північний потік-2» заповнена технічним газом і готова до роботи.

Читайте також: