uk

Археологічна експедиція знайшла нові обʼєкти римського часу на Львівщині

Археологічна експедиція знайшла нові обʼєкти римського часу в Червоноградському районі на Львівщині – могильник вельбарської культури з обрядовими артефактами. Про це повідомили у Львівському національному університеті імені Івана Франка

За словами Ярослав Онищук, кафедра археології та спеціальних галузей історичної науки зацікавилася околицями села Карів Червоноградського району ще в 2017 році, коли місцеві жителі випадково знайшли там давній, ритуально зігнутий меч та інші металеві вироби. Всі ці предмети було передано у Винниківський історико-краєзнавчий музей, а на місці знахідок за сприяння Львівської обласної державної адміністрації розпочато активні розкопки.

«Самі того не сподіваючись, у 2017 році ми зробили певне відкриття в українській археології – ми знайшли могильник населення, сліди перебування якого на території нашої країни раніше не були відомі», – говорить Ярослав Онищук, завідувач кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки.

Як зазначають історики, пам’ятки в Карові – це відкриття століття, адже зараз перед науковцями розгортаються нові ракурси для вивчення давньої історії українських земель.

Дізнатись більше про відкриття https://lnu.edu.ua/velyke-istorychne-vidkryttia…/

Читайте також: