uk

Міністр освіти і науки України бере участь у 41-й сесії Асамблеї Міжнародної організації цивільної авіації

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у складі делегації Уряду України бере участь у 41-й сесії Асамблеї Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО) в Монреалі.

У перший день керівництво Міжнародної організації цивільної авіації відзначило зусилля України у створенні ефективної системи нагляду за безпекою польотів у 2019/20 роках, а також відданість імплементації стандартів і рекомендованої практики ICAO. Відповідний сертифікат вручено Надзвичайному і Повноважному Послу України в Канаді Юлії Ковалів.

«Авіаційна галузь сьогодні одна з ключових у розвитку економічної спроможності держави. Питання підготовки фахівців цивільної авіації та розроблення стратегій у нарощенні авіаційного потенціалу є надзвичайно актуальним і важливим для України», – зазначив Сергій Шкарлет.

За 26 років роботи Навчальний центр ІКАО випустив понад 30 тис. слухачів із 34 країн світу, реалізуючи стратегічні цілі організації в галузі безпеки авіації.

В Україні інститут ІКАО базується в НАУ, має міжнародний сертифікат на право навчання усіх категорій працівників авіаційних підприємств з авіаційної безпеки.

У команді працюють найкваліфікованіші та найдосвідченіші інструктори та фахівці, які мають практичний досвід роботи в різних сферах діяльності цивільної авіації.

«На жаль, через повномасштабне вторгнення рф діяльність цивільної авіації в Україні повністю припинена 24 лютого 2022 року. Така ситуація залишається досі. Окрім руйнування значної частини інфраструктури української цивільної авіації, ми зазнаємо великих втрат серед висококваліфікованих фахівців», – сказав Міністр. 

Саме тому, за словами Сергія Шкарлета, сьогодні важливим завданням є встановлення партнерських відносин в авіаційній галузі, що допоможуть надолужити втрачене. 

Також Міністр зазначив, що навіть в умовах воєнного стану в Україні, вітчизняні авіакомпанії продовжують працювати за кордоном, демонструючи потужний потенціал української авіації. Незважаючи на всі виклики, спричинені діями держави-агресора, цей потенціал зростатиме ще більше.

Читайте також: