uk

Повоєнна інноваційна трансформація України

28 вересня 2022 року ректор КПІ Михайло Згуровський провів перемовини з президентом Світової організації з ранжування університетів (IREG) Вальдемаром Савінськи та президенткою Польської освітньої фундації Perspektywy Біанкою Савінськи.

Сторони обговорили можливість залучення КПІ до міжнародної програми повоєнного інноваційного відновлення економіки України. Зазначили, що важливим завданням є підготовка нового покоління українців до відбудови країни, допоки війна все ще завдає їй значних збитків.

Для цього знадобляться добре освічені люди з ІТ-кваліфікацією, а також тісні, органічні відносини з Польщею та іншими європейськими країнами. Це допоможе задовольнити потреби все дедалі потужнішої цифрової економіки. Війна змусила мільйони українців, більшість з яких жінки, емігрувати до Польщі й, у меншій кількості, до інших європейських країн. Це викликає потребу в їхньому навчанні й адаптації до реалій і вимог польської та європейської економіки й суспільства.

Польський ринок праці вже відчуває дефіцит фахівців з достатніми цифровими навичками. Добре підготовлені іммігранти з України можуть зробити вагомий внесок в економіку країни, що їх приймає.

Однак не менш важливо, що, здобувшиши цифрові навички й досвід, ці люди зможуть зробити вагомий внесок в інноваційну трансформацію своєї країни після повернення додому в повоєнний час.

Уже 26 жовтня на черговому, XI фестивалі інноваційних проєктів Sikorsky Challenge відбудеться ґрунтовне обговорення цього міжнародного проєкту й особливостей залучення до нього КПІ.

Читайте також: