uk

Онлайн-зустріч з лауреатом Нобелівської премії з фізіології та медицини за 2014 рік Едвардом Мозером

5 грудня 2022 року з 15:00 до 16:00 у Львівській політехніці відбудеться значима подія – онлайн-зустріч лауреата Нобелівської премії з фізіології та медицини за 2014 рік професора Едварда Мозера зі студентами і викладачами Університету і всіма охочими відвідати цей захід.

Лекція професора Едварда Мозера на тему Space and time in the brain триватиме 45 хвилин, після чого слухачі матимуть змогу задавати запитання впродовж 10 хвилин.

Запрошуємо всіх зацікавлених взяти участь у цій події, яка відбуватиметься у змішаному форматі: онлайн на платформі Zoom та офлайн в Актовій залі головного корпусу Національного університету «Львівська політехніка».

Довідка про лектора

Едвард Інгялд Мозер– норвезький психолог, нейрофізіолог і директор Інституту системної нейронауки імені Кавлі та Центру біології пам’яті при Норвезькому університеті природничих і технічних наук у Тронгеймі. Зараз працює в Інституті нейробіології імені Макса Планка біля Мюнхена як гостьовий дослідник.

Професор Мозер та його дружина, Мей-Бритт Мозер, відіграли важливу роль у заснуванні Центру біології пам’яті (CBM) у 2002 році та Інституту системної нейронауки у 2007-му й були піонерами досліджень механізмів мозку для уявлення простору.

У 2014 році Мозери розділили Нобелівську премію з фізіології та медицини із Джоном о’Кіфом. Премію було присуджено за відкриття grid-нейронів мозку, які відповідають за системну орієнтацію у просторі. Це відкриття розв’язало проблему, яка непокоїла науковців та філософів упродовж багатьох століть: як мозок формує мапу довколишнього середовища і яким чином ми орієнтуємось у просторі.

Читайте також: