uk

У столичному медичному вузі організували фахову школу

Кафедра травматології та ортопедії НМУ імені О.О. Богомольця спільно із Всеукраїнською асоціацією травматологів України організували фахову школу, в рамках якої проводиться практично-орієнтовані навчальні курси «Травма та її наслідки» та «Вибрані питання ортопедіі».

До фахового заходу долучаються провідні фахівці медичної галузі України, які читають лекції, організовують майстер-класи з питань надання допомоги постраждалим з травмою опорно-рухового апарату і при вогнепальних пораненнях.

Співробітники кафедри травматології та ортопедії НМУ, яку очолює професор Олександр Бур’янов, беруть активну участь у розповсюдженні нових знань і передового досвіду в профільній діяльності. 28 січня відбулася чергова подія, на якій розглядали актуальні питання ортопедії, генезису, діагностики та лікування патології в ділянці колінного суглоба.

Перед численною аудиторією практикуючих лікарів, аспірантів і студентів в онлайн-форматі виступили співробітники кафедри, професори Олександр Бур’янов, Тарас Омельченко, Володимир Кваша, доцент Віктор Лиходій, асистент Василь Парій і кандидат медичних наук, лікар-ортопед Петро Нікітін.

У своїх доповідях вони ознайомили учасників заходу із особливостями діагностики та підходами у лікуванні при нестабільності колінного суглоба та наколінника, розглянули сучасні технології діагностики і лікування переломів проксимального відділу великогомілкової кістки, дистального відділу стегнової кістки тощо. До обговорення активно долучилися слухачі, які взяли безпосередню участь в науково-практичних дискусіях.

Читайте також: