uk

Харківський хімічний семінар (Kharkiv Chemical Seminar) запрошує на чергову лекцію (Анонс)

2 березня 2023 р о 16.00 за київським часом відбудеться чергова онлайн-лекція Харківського хімічного семінару (Kharkiv Chemical Seminar), започаткованого Науково-дослідним відділенням хімії функціональних матеріалів Науково-технологічного комплексу «Інститут монокристалів» НАН України.

Лектор: Проф. Омар Ягі (Prof. Omar Yaghi), який є професором хімії в університеті Каліфорнії, Берклі (University of California, Berkeley). Він займається широким спектром наукових проблем сучасної хімії і був неодноразово визнаний одним із найвпливовіших хіміків світу, має понад 210 тис цитувань, індекс Гірша становить 176. 

В рамках доповіді Reticular Chemsitry йтиметься про те, як тридцять років створення фундаментальної науки про пористі матеріали дозволили розробити ефективні методи уловлювання вуглецю з повітря та димових газів, а також збору води з повітря для виробництва питної води в різних частинах світу незалежно від температури та рівня вологості. Також буде показано, як перенести ці технології з лабораторії в практику, включаючи проєктування та конструювання прототипів.

Zoom link https://us02web.zoom.us/j/4590042894?pwd=dEZzSjlMbEdkQnhNODZYYjJoekVPUT09
Meeting ID: 459 004 2894

Passcode: Ch24022022

Детальніше за посиланням:  https://www.isc.kh.ua/en/seminar

Координатор заходу: член-кореспондент НАН України, професор Валентин Чебанов (chebanov@gmail.cominfo@isc.kh.ua).

Мова семінару — англійська.

Участь вільна. Лекції проходять в режимі спілкування. Запрошуються науковці, аспіранти та студенти.

Коротко про захід:

Учені Науково-дослідного відділення хімії функціональних матеріалів НТК «Інститут монокристалів» НАН України започаткували й удоступнили для широкого кола науковців Харківський хімічний семінар (Kharkiv Chemical Seminar), на якому з доповідями та лекціями виступають провідні науковці-хіміки світу. Зокрема, дводенний курс лекцій прочитали Нобелівські лауреати Жан-Марі Лен та Жан-П’єр Соваж, а також провідні професори з Франції, Швейцарії, Австрії, Німеччини, США, Нідерландів і інших країн. За 10 місяців проведення Харківського хімічного семінару відбулося більше 20 лекцій, в яких взяли участь понад 4000 учасників (безпосередньо на засіданнях та через YouTube канал).

Відео усіх лекцій Харківського хімічного семінару (Kharkiv Chemical Seminar), а також детальну інформацію про засідання можна знайти за посиланням: https://www.isc.kh.ua/en/seminar

Читайте також: