uk

В Центрі неврології та клітинної біології Університету Коїмбра за організації MCC відбувся перший міжнародний науковий конгрес

В Центрі неврології та клітинної біології Університету Коїмбра (Португалія) за організації MCC (Medical Cannabis Coimbra) відбувся перший міжнародний науковий конгрес під назвою «Очищення диму…: важливість ендоканабіноїдної системи для здоров’я та при захворюваннях».

В заході взяли участь науковці, пацієнти, представники бізнесу, державних і регулюючих органів з Португалії, Іспанії, Італії, США, Франції, Угорщини, а також представники НМУ імені О.О. Богомольця.

У міжнародному науковому конгресі, присвяченому медичному канабісу, були представлені результати наукових досліджень, а також висвітлені проблеми, з якими стикаються дослідники, пацієнти й інші стейкхолдери у різних країнах.

В Україні вже почався поступовий процес лібералізації національного законодавства. Так, наразі дозволено контрольований обіг таких речовин, як набілон і набіксімолс, що містять комбінацію канабіноїдів. Також вільним є обіг препаратів канабісу, що містять ізольований канабідіол. На даний час зареєстрований проєкт Закону, що спрямований на регулювання обігу канабісу для наукових і медичних цілей.

Більше за посиланням.

Читайте також: