uk

На Рrometheus стартує курс “Оцінка шкоди довкіллю від російської агресії”

Росія мусить заплатити за усе, що знищила. У тому числі за зруйноване довкілля. Але замало сказати «росія вчиняє екологічні злочини». Це треба доводити. Фактами. Цифрами. Факти треба фіксувати, цифри – обрахувати. Саме цьому – як рахувати збитки, завдані російською агресією довкіллю, природі – присвячений курс.

Як повідомляють організатори, провідні екологи, економісти, юристи навчать збирати та фіксувати докази, користуватися формулами, застосовувати законодавство. Також слухачі курсу дізнаються як правильно говорити про шкоду та збитки та довкілля; про пастки та підводні камені, які є у цій темі, отримають підказки з розстановки пріоритетів, пошуку джерел інформації. 

Хто є потенційними учасниками курсу? Це громади, місцеве самоврядування, власники підприємств, фахівці державних та комунальних установ, науковці заповідників та національних парків, лісівники і водники, природоохоронці, журналісти та блогери.

“Дослідження збитків довкіллю внаслідок російської агресії допоможе громадам та установам отримати компенсації від держави та міжнародних донорів, сприятиме якісній підготовці планів відновлення. На міжнародному рівні – це ще один напрямок інформаційного спротиву, це спосіб викривати росію як всесвітнє зло”, – зазначають організатори.

Реєстрація: тут .

Читайте також: