uk

Врятувати Полісся, підписавши петицію

Чи знаєте ви, що в Європі є своя «Амазонка»? Полісся – це гігантський лабіринт боліт, боліт і струмків. Головне місце для біорізноманіття, легені нашого континенту.

Але плани будівництва гігантського судноплавного каналу, що з’єднує Чорне та Балтійське моря, загрожують цій незвичайній території. Це знищило б поліські річки та болота. Це також поставить під загрозу виживання зубрів, вовків і рисей, які вже знаходяться під загрозою.

Aerial photos with a drone over the River Pripyat, Polesie, Belarus. © Viktar Malyshchyc

(Мова іде про міжнародний водний шлях Гданськ-Херсон Е40, будівництво якого, попри санкції проти Білорусі і її участь у війні Росії проти України на боці останньої, усе ще залишається в порядку денному багатьох європейських політиків та бізнесменів – ред. «Світу»).

Що ще гірше, це можуть зробити за гроші європейських платників податків. Європейська комісія виділяє фінансування мегапроектів транскордонного водного транспорту, і цей проект може бути в черзі для цього! Але, на жаль, дуже мало людей знають про європейську Амазонку та ризик її знищення, який до того ж може бути профінансований платниками податків ЄС.

Але якщо Єврокомісія побачить, що десятки тисяч людей проти, вона може вирішити ніколи  не фінансувати цей жахливий проекті викреслити його з усіх можливих планів. Не могли б ви допомогти, підписавши петицію та поділившись нею з усіма, кого знаєте?

Підпишіть зараз, щоб захистити європейську Амазонку!

Природа Європи готова відновитися. Більше людей, коштів і зусиль докладається для боротьби за повернення дикої природи та біорізноманіття на наш континент.

Але повернення природи відсунеться на десятиліття, якщо ми продовжимо дерибанити такі місця, як Полісся. Розкішні зубри, рисі, вовки та бурі ведмеді – усі вони потребують таких притулків, як Полісся.

Цей план – бульдозером проривати серце європейської Амазонки – не лише загрожує дикій природі. Він загрожує нашій здатності змінити кліматичну надзвичайну ситуацію. Відновлені, з високим рівнем біорізноманіття території природним чином зберігають більше вуглецю, видаляючи його з атмосфери викиди, захищаючи таким чином планету від загибелі.

Якщо ви вважаєте, що ми повинні зберегти легені Європи здоровими для майбутніх поколінь, чи приєднаєтеся ви до нашого заклику врятувати європейську Амазонку зараз?

Підпишіть зараз, щоб захистити європейську Амазонку!

Спасибі вам за вашу підтримку,

PS. За цією петицією стоїть широка коаліція малих і великих організацій зі Східної Європи. Вони досить рішучі, але потребують допомоги людей з усього континенту, щоб довести політикам, що ця потенційна катастрофа викликає занепокоєння за межами їх куточка світу. Ось чому їм потрібен ваш підпис – дійте, щоб покращити їхню роботу!

You Move Europe — це онлайн-платформа дій, покликана допомогти зробити Європу більш демократичним, екологічно та соціально справедливим місцем. You Move Європа дає владу у ваші руки. Якщо у вас є ідея зробити Європу кращим місцем, You Move Europe допоможе вам втілити її в життя. Петиції на цій платформі створюють і ведуть групи громадянського суспільства та представники громадськості. WeMove Europe розміщує ці петиції, і вони відповідають нашим цінностям, але не обов’язково схвалені WeMove Europe.

На фото Save Polessia Олега Листопада: ці унікальні ландшафти можуть зникнути, якщо буде побудовано міжнародний водний шлях Гданськ-Херсон Е40.