uk

Відбулося проведення ЄДКІ за двома спеціальностями – 211 Ветеринарна медицина та 212 Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза

31 травня 2023 року, одночасно відбулося проведення єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) як форми атестації для випускників освітніх програм другого (магістерського) рівня вищої освіти за двома спеціальностями – 211 Ветеринарна медицина та 212 Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза.

Здобувачі мали 120 хвилин для відповіді на 100 тестових запитань. В ЄДКІ за спеціальністю 211 Ветеринарна медицина взяли участь 710 осіб із 10 закладів вищої освіти, що розташовані у 9 містах України, явка – 92 %; за спеціальністю 212 Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза – 73 особи із 7 закладів освіти 7 міст України, явка відповідно – 95%. Важливо відзначити, що в іспиті взяла участь більша частина громадян іноземних держав, які здобували ветеринарну освіту в Україні.

Іспит відбувся у формі комп’ютерного онлайн-тестування українською мовою з незалежним проктором у кожній аудиторії, дистанційним адмініструванням та відеоспостереженням. За процедурою проведення ЄДКІ спостерігали представники директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН генеральний директор Олег Шаров та державний експерт Марина Мруга, президент МГО UEnet, який бере активну участь у розбудові системи ЄДКІ в Україні, Сергій Мудрук та керівниця НМЦ ВФПО Тетяна Іщенко.

Здобувачі освіти складали ЄДКІ у ЗВО за місцем навчання, також надавалася можливість складати ЄДКІ в наближеному до місця проживання/тимчасового перебування здобувача закладі освіти.

Під час складання іспиту у місті Харкові оголосили повітряну тривогу, здобувачі у цей час перемістилися до місця укриття. На щастя, тривога була недовготривала, тому учасники змогли завершити тестування у той же день із невеликою затримкою.

ЄДКІ для зазначених категорій здобувачів є обов’язковою формою атестації. 5 червня відбудуться засідання фахових комісій ЄДКІ за відповідними спеціальностями, які проведуть експертне оцінювання тесту та визначать пороговий бал. До 9 червня цього року на офіційному вебсайті МОН оприлюднить інформацію про пороговий бал, і в заклади освіти надішлють індивідуальні результати здобувачів.

Учасникам тестування, які не з’явилися на ЄДКІ або неуспішно його склали, нададуть можливість повторно його скласти 22 червня або в грудні 2023 року.

Читайте також: