uk

Науковців та студентів запрошують до онлайн-лекції Харківського хімічного семінару

7 червня 2023 р о 16.00 за київським часом запрошуємо науковців, аспірантів, студентів, викладачів та всіх охочих приєднатися до чергової онлайн-лекції Харківського хімічного семінару (Kharkiv Chemical Seminar), започаткованого Науково-дослідним відділенням хімії функціональних матеріалів Науково-технологічного комплексу «Інститут монокристалів» НАН України.

Лектор: Проф. Юрій Гогоці (Prof. Yury Gogotsi), народився і починав свою кар’єру в Україні, є заслуженим професором та професором матеріалознавства та інженерії в Університеті Дрекселя і директором Інституту наноматеріалів Дрекселя (США). Його дослідницька група працює над розробкою, дослідженням та обробкою 2D карбідів і нітридів (MXenes), наноструктурованого вуглецю та інших наноматеріалів для енергетики, вирішення проблем водних ресурсів та для біомедичних застосувань. Він один з найбільш цитованих дослідників у галузі хімії та матеріалознавства (біля 186 тис цитувань, індекс Гірша – 195 за даними Scopus).

Тема доповіді: Захоплюючий світ двовимірних карбідів та нітридів (максенів).(The Fascinating World of Two-Dimensional Carbides and Nitrides (MXenes). Відкриття нових матеріалів дарує моменти натхнення та зміни в уявленнях, формуючи динамічну галузь матеріалознавства. Після відкриття графену з’явилося багато інших 2D матеріалів. Хоча чимало з них залишаються об’єктами суто академічного інтересу, інші опинилися в центрі уваги завдяки своїм привабливим властивостям, що призвело до практичного застосування. Серед останніх – 2D карбіди, нітриди, оксикарбіди та карбонітриди перехідних металів, відомі як MXenes. Саме про них і піде мова у лекції.

Zoom link:

https://us02web.zoom.us/j/4590042894…

Meeting ID: 459 004 2894

Passcode: Ch24022022

Детальніше за посиланням: https://www.isc.kh.ua/en/seminar

Координатор заходу: член-кореспондент НАН України, професор Валентин Чебанов (chebanov@gmail.com; info@isc.kh.ua).

Мова семінару — англійська.

Участь вільна.

Читайте також: