uk

Одяг, який може адаптуватися до тіла людини, створили в Лондоні

Для виробництва унікального одягу, який здатен «підлаштовуватися» під розміри і форму людського тіла, було використано поліестер. Раніше в компанії Petit Pli створювали дитячий одяг, що розширяється, сьогодні ж черга дійшла і до речей для дорослих.

Метою виробництва колекції є зменшення шкоди, яка завдається природі, а також полегшення вибору одягу вагітним жінкам, пише epochtimes.

Поліестерове моноволокно, із якого складаються подібні речі, здатне розтягуватися і повторювати форму тіла користувача. Такий матеріал є універсальним, із нього можна шити одяг для будь-якої людини незалежно від її статі, віку і комплекції. Після того, як одяг застаріє і більше не знадобиться покупцеві, його буде легше утилізувати, ніж речі з традиційних, більш звичних тканин. А все завдяки тому, що для утилізації моноволокна потрібно менше енергії, ніж для поділу суміші волокон. Таким чином творці інноваційного матеріалу і «адаптувального» одягу намагаються здійснювати виробництвом менше негативного впливу на навколишнє середовище.

За словами дизайнерів, створена ними одежа є зручною і приємною на дотик, не сковує рухи. Вона може вільно розтягуватися в області грудей, сідниць і пахв.

Особливо корисні такі речі для вагітних жінок. Один і той же одяг можна носити на різних етапах вагітності.У міру зростання плоду і зміни форми тіла майбутньої мами одяг підлаштовується до цих змін, залишаючись зручним і практичним. А після пологів він знову приймає початкові розміри. Таким чином, вагітна жінка позбудеться багатьох проблем, пов’язаних із пошуком підходящих речей протягом вагітності.

Основою колекції для дорослих стала колекція аналогічних речей, створена командою Petit Pli для дітей. Раніше її було удостоєно премії Dezeen Award, цією нагородою відзначили здатність одягу розтягуватися у міру зростання дитини, адаптуючись до змін її тіла. Дизайн речей для дорослих був значно змінений (так, щоб вони краще підходили вагітним жінкам).