uk

В Україні пройде Кліматичний марш

26 вересня о 12:00 стартує на Михайлівській площі в Києві. Далі учасники рушають до Верховної Ради, аби нагадати владі про найбільший виклик людства – зміну клімату та природні катаклізми, пов’язані з нею.

Кліматична криза не загрожує нам у майбутньому, вона вже сталася, разом з пиловими бурями, пожежами, повенями. І, якщо чесно, без рішучих дій надалі ставатиме лише гірше.Стоячи на захисті дикої природи разом з вами, ми робимо величний внесок для протидії кліматичним змінам. Адже природа знає краще, як стабілізувати клімат! Будь-яка екосистема ідеально цим займається там, де вона існує природним чином. Щодня ми боремося з вирубками лісів та розорюванням степів, адже зберігаючи дику природу в недоторканному стані, можна запобігти викиду вуглецю в атмосферу. Приміром, допоки степ лишається степом, він безкінечно накопичує в ґрунті вуглець, стабілізуючи клімат. Варто ж розорати степ, як вуглець, накопичений протягом багатьох тисяч років у чорноземі, вивільняється в атмосферу в тисячі разів швидше, ніж колись поглинався”, – пояснюють в Українській Природоохоронній групі.

Боротьба з кліматичними змінами потребує невідкладних дій. На марші учасники будуть вимагати від влади рішучих дій задля скорочення викидів парникових газів і фінансування природоохоронних заходів зокрема.

Приєднуйтеся https://cutt.ly/AWnrlkY

Кліматичний марш проводиться з дотриманням усіх карантинних норм, тож вдягайте маски, зберігайте дистанцію та залишайтеся вдома, якщо вам зле.

Кліматичний марш – це мирна громадська акція, тому організатори проосять утриматися від політичної символіки та логотипів бізнес компаній.