uk

Компанія українця Firefly у грудні планує наступний запуск ракети

Американська компанія Firefly Aerospace після невдалого польоту легкої ракети-носія Alpha планує здійснити наступний запуск вже у грудні поточного року. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на власника компанії Максима Полякова.

За його словами, наразі фахівці компанії проводять аналіз проблем, після чого буде здійснено наступний запуск.

“Нам треба відпрацювати усі помилки, тому що другий і третій запуски будуть надзвичайно важливими… У грудні буде наступний запуск. А далі ми хочемо запускати в рік три-чотири ракети”, – сказав він. І додав, що у планах компанії Firefly Aerospace після відкриття іще одного заводу у США, здійснювати до 24 запусків ракет на рік.

При цьому частина деталей для майбутніх ракет уже зроблена з запасом на десять років уперед, уточнив Поляков.

За його словами, Firefly Aerospace належить до ніші компаній, які відправляють у космос ракети середньої вагової категорії, і які є порівняно недорогими у виробництві.

Поляков вважає, що потужності компанії дозволять у майбутньому “відкусити” 5-7% від космічного ринку, який оцінюється у трильйон доларів.

Він прогнозує, що за п’ять років новим компаніям буде дедалі важче потрапити на світовий космічний ринок через наявну систему державного регулювання, специфіки технологій і державних замовлень між комерційними компаніями, які жорстко розподіляються на десятиліття вперед.