uk

На Львівщині створено перший в Україні інноваційний розсадник, який сприятиме відновленню лісів

На Львівщині створили інноваційний лісорозсадницький комплекс з вирощування саджанців із закритою кореневою системою. Проект реалізовано на базі державного підприємства «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр». Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, перебуваючи з робочою поїздкою на Львівщині, взяв участь у відкритті нового об’єкту, повідомляє Урядовий портал.

«Цей комплекс – поки єдиний такий в Україні, він є символом фундаментальних кроків вперед. Подібні проекти вже можуть отримати фінансування від Державного фонду регіонального розвитку. Їхня кількість має зростати. Вдячний усім дотичним до реалізації проекту – будівельникам, місту, державним підприємствам. Вважаю цей об’єкт вдалим прикладом для поширення досвіду в інших регіонах нашої країни», – підкреслив Олексій Чернишов.

Зазначимо, у розсаднику за сучасною технологією будуть вирощувати сіянці біотично стійких, високопродуктивних лісових порід для відновлення лісів Карпат та рівнинної частини: ялиця біла, бук лісовий, сосна звичайна, дуб звичайний, модрина європейська, псевдотсуга Мензіса та інші. В перспективі планується розширення лісового розсадника та збільшення потужності до вирощування 15 млн шт. сіянців із закритою кореневою системою.