uk

Це неправда: як українські науковиці борються зі стереотипами

Приєднуйтеся до живої дискусії із сучасними українськими науковицями-авторками науково-популярних книжок та дізнайтеся, як з наукової точки зору можна спростувати відомі стереотипи та популярні твердження «експертів соцмереж». Спойлер: захід буде дуже цікавим, готуйте питання!Дискусія проводиться благодійним проєктом STEM is FEM спільно з видавництвом «Віхола».

Спікерки:

Катерина Шаванова – кандидатка біологічних наук з генетики, керівниця проєктів R&D у “Кернел”, спікерка проєкту STEM is FEM, співавторка майбутньої книги про пригоди радіобіологинь у Чорнобилі та сторінки про радіацію й атомну енергетику Chornobyl insight, донорка крові.

Наталія Атамась – орнітологиня, вивчає гніздову біологію водно-болотних колоніальних птахів, кандидатка біологічних наук, наукова співробітниця лабораторії популяційної екології Інституту зоології НАН України, співорганізаторка науково-популярного проєкту «Дні науки» та «Міжнародного дня рослин», популяризаторка науки, авторка книги “Пташина історія. Скандали, інтриги й мистецтво виживання”, героїня проєкту “Наука – це вона”.

Ольга Маслова – кандидатка біологічних наук, співзасновниця наукпоп-ініціативи Nobilitet, ведуча подкасту “Наука як по маслу” на Громадському радіо, співавторка книги “Коли я нарешті висплюся” та авторка книги “Пригоди клітин в організмі та поза ним”, членкиня експертної ради проєкту STEM is FEM, співавторка боту Solomia.Today

Олена Паренюк – радіобіологиня, кандидатка біологічних наук, спікерка проєкту STEM is FEM, докторантка Національного університету біоресурсів і природокористування України, більше ніж 8 років працює у зоні відчуження ЧАЕС, співавторка майбутньої книги про пригоди радіобіологинь у Чорнобилі.

Катерина Зарембо — ініціаторка та головна авторка посібника «Писати аналітику може кожен», аналітикиня з питань зовнішньої політики України, тренерка з написання аналітичних матеріалів, асоційована аналітикиня Центру «Нова Європа», викладачка кафедри міжнародних відносин Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Модераторка – Дар’я Бичкова – співорганізаторка проєкту STEM is FEM.

Дата та місце проведення: 19 вересня, 13:30 – 14:15, готель “Ріус”, велика зала.Долучайтеся!

Вхід на події, які проходять на локаціях по місту, безкоштовний.

Освітній арт-проєкт «Наука – це вона» ініційований благодійною організацією STEM is FEM за підтримки ООН Жінки в та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) як частина глобальної кампанії «Покоління рівності»