uk

Розпочалась основна сесія національного мультипредметного тесту

Для вступників до закладів вищої освіти розпочалася основна сесія національного мультипредметного тесту.

Першими участь у вступних випробуваннях у форматі онлайн візьмуть випускники минулих років.

Водночас переважна більшість цьогорічних 11-класників будуть складати мультитест трохи пізніше, після завершення навчального року.

Інформацію про місце, дату та час проведення НМТ усі учасники отримали в запрошенні, яке розміщено в персональному електронному кабінеті.

Початок тестування для учасників, які проходитимуть НМТ в Україні, зазначено за київським часом, а для учасників, які під час реєстрації виявили бажання проходити НМТ за кордоном, ー за місцевим часом населеного пункту, де розташований екзаменаційний центр.

Допуск до екзаменаційних центрів розпочинається за 30 хв і припиняється за 10 хв до початку тестування.

Для допуску до центру учасник має пред’явити сертифікат учасника НМТ та оригінал документа, що посвідчує особу або його цифровий аналог в застосунку «Дія», а також, якщо є змога, варто мати роздруковане запрошення.

Також важливо взяти із собою ручку, пляшечку прозорої питної води і перекус, а тим, хто проходитиме тестування в Україні, варто до того ж узяти теплий одяг, що може знадобитися в разі тривалого перебування в укритті.

Паперові чернетки будуть надані кожному учаснику в аудиторії тестування.

Під час проходження НМТ учасникам необхідно уважно слухати промову інструктора, якщо потрібна допомога ‒ звертатися до інструктора, а в разі надзвичайної ситуації чи оголошення повітряної тривоги ‒ дотримуватися вказівок персоналу екзаменаційного центру.

Протягом часу, відведеного на виконання завдань НМТ, учасникам заборонено мати при собі або на своєму робочому місці речі, що не передбачені процедурою проведення тестування. Їх учасники мають залишити в спеціально відведеному місці в аудиторії.

У разі технічних несправностей із комп’ютером, некоректної роботи програми, виникнення будь-яких інших нестандартних ситуацій учасникам варто одразу звертатися до інструктора.

Під час тестування учасник має право з дозволу старшого інструктора вийти з аудиторії. Час, який учасник проведе за межами аудиторії, не буде додано до часу, відведеного для виконання сертифікаційної роботи.

У разі оголошення повітряної тривоги під час проведення НМТ робота над тестом для всіх учасників буде зупинена. При цьому відповіді учасників збережуться, а час, який залишився до завершення НМТ, у сервісі зупиниться.

Учасники та персонал пункту тестування перейдуть до укриття. Після завершення тривоги, якщо вона триватиме менше 2,5 годин, вони повернуться до аудиторій і учасники продовжать виконувати завдання тесту.

Якщо повітряна тривога триватиме довше, відповідальний за екзаменаційний центр матиме вирішити з відповідним регіональним центром оцінювання якості освіти питання щодо доцільності продовження тестування з урахуванням часу, що залишився до завершення виконання завдань учасниками.

Якщо тестування буде зупинено, учасники матимуть змогу пройти НМТ під час додаткової сесії. Для цього потрібно буде подати до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти заяву щодо надання можливості пройти НМТ під час додаткових сесій.

Її можна буде подати до моменту виходу з екзаменаційного центру або самостійно протягом трьох робочих днів з урахуванням дня проведення основної сесії НМТ.

В УЦОЯО вкотре застерегли усіх учасників НМТ та їхніх близьких від поширення інформації про місце проведення НМТ, а також передавання своїх персональних даних стороннім особам, зокрема в будь-яких телеграм-каналах, які обіцяють буцімто оперативне інформування щодо вступних іспитів.

Читайте також: