uk

Міжнародна конференція «Відкрита наука та інновації в Україні 2024»: відкрито реєстрацію

Державна науково-технічна бібліотека України у співпраці з TIB – Лейбніцьким інформаційним центром науки та технологій університетської бібліотеки, за підтримки Міністерства освіти і науки України запрошують узяти участь у ІІІ Міжнародній конференції «Відкрита наука та інновації в Україні 2024». Захід відбудеться 24-25 жовтня 2024 року в режимі онлайн у межах Міжнародного тижня відкритого доступу 2024 (https://www.openaccessweek.org/theme/uk).

info-box-sm

Метою проведення ІІІ Міжнародної наукової конференції “Відкрита наука та інновації в Україні 2024” є обговорення практичних аспектів впровадження принципів відкритої науки та інновацій в Україні. Конференція спрямована на пошук шляхів вирішення нагальних проблем безперебійного доступу до науково-дослідницької інфраструктури, вільного доступу до результатів наукової діяльності, необхідності реформування системи оцінки наукових досліджень та пришвидшення інтеграції української науки до Європейського дослідницького простору, шляхом узгодження політик Європейського Союзу у сфері відкритої науки та форматів обміну даними. У результаті обговорень учасники зможуть обмінятися поглядами та отримати досвід щодо розвитку відкритої науки й інновацій в Україні. Захід є відкритим майданчиком для для обміну досвідом, ідеями та знаннями.

До участі запрошують науковців, керівників та співробітників наукових установ, менеджерів та адміністраторів інституційних репозитаріїв, керівників і виконавців науково-дослідних робіт, фахівців науково-дослідних офісів ЗВО, спеціалістів у галузі ІТ-технологій, видавців наукових журналів, розробників науково-інформаційних платформ і систем, аспірантів і молодих учених, проєктних менеджерів, керівників бізнесу, співорганізаторів стартапів, членів бібліотечних асоціацій і науковців, що працюють над дослідженнями, пов’язаними зі штучним інтелектом.

Реєстрація: до 20 жовтня 2024 року.

Крайній термін подання матеріалів: 15 вересня 2024 р.

Повідомлення про прийняття/відхилення: 30 вересня 2024 р.

Остаточне подання виправлених матеріалів для вебсайту конференції: 10 жовтня 2024 р.

Остаточне подання слайдів презентації для публікації: 10 жовтня2024 р.

Дата й формат конференції: 24 – 25 жовтня 2024 р., онлайн

Деталі та реєстрація
https://conference2024.dntb.gov.ua/

Читайте також: