uk

Стартував 12-й міжнародний щорічний саміт Глобальної дослідницької ради

27 травня у м. Інтерлакен, Швейцарія стартував 12-й міжнародний щорічний саміт Глобальної дослідницької ради (Global Research Council, GRC). Цього року організаторами події виступили Швейцарський національний науковий фонд (SNSF) спільно з Фондом науки, технологій та інновацій Кот-д’Івуара (FONSTI), ідеться у дописі Національного фонду досліджень України.

Глобальна дослідницька рада – це віртуальна організація, до складу якої входять керівники установ та організацій, що надають фінансову підтримку науково-дослідницьким проєктам з усього світу, що покликана сприяти обміну даними та найкращими практиками для якісної співпраці між ними. З року в рік, щорічна зустріч GRC залишається найпотужнішою платформою для обміну ідеями, викликами та можливими рішеннями в галузі досліджень у всьому світі.

Разом з іншими представниками національних та приватних дослідницьких фондів, органів управління науковими дослідженнями, державних та неурядових організацій, що працюють у сфері фінансування та управління науковими дослідженнями, а також міжнародних організацій та ініціатив, взяти участь у заході була запрошена виконавча директорка НФДУ Ольга Полоцька.

Головна тема, яку обговорюватимуть організації-учасники GRC цьогоріч – це сталі дослідження у трьох аспектах: дослідження зі сталого розвитку, сталість досліджень та використання науки про сталий розвиток для суспільства. Цьогоріч український представник не тільки виступить у якості доповідача, але й вперше очолить сесію, що буде присвячена одному з нагальних питань саміту 🇺🇦

Захід триватиме до 31 травня. Програма заходу включатиме внутрішні та регіональні зустрічі, наукові сесії, панельні дискусії, технічні візити та прес-конференції.

Детальніше про діяльність GRC посиланням: https://globalresearchcouncil.org/

Читайте також: