uk

Оголошується конкурс на здобуття Золотої медалі імені Б.Є.Патона Національної академії наук України

Медаль засновано з метою увічнення пам’яті  академіка Національної академії наук України  Б.Є.Патона та відзначення вчених за видатні досягнення у створенні  та впровадженні інноваційних науково-технічних розробок, які знайшли широке практичне використання  

*       *       * 

Медаль присуджується до дня народження академіка Б.Є.Патона (27 листопада) як правило один раз на три роки вітчизняному вченому за інноваційну науково-технічну розробку та одночасно особі, яка забезпечила її широке практичне використання (кожній особі персонально).       

Одна і та ж особа не може бути нагороджена медаллю більше одного разу.

Медаль не присуджується посмертно, окрім випадку, коли лауреат помер після прийняття рішення про його нагородження.

У конкурсі на здобуття Золотої медалі імені Б.Є.Патона можуть брати участь особи, які працюють у наукових установах, закладах вищої освіти, на підприємствах і в організаціях, розташованих на території України.

Право висунення робіт на здобуття Золотої медалі імені Б.Є.Патона надається:

а) дійсним членам, членам-кореспондентам та іноземним членам НАН України;

–    науковим установам, закладам вищої освіти та науковим радам НАН України;

–      науковим та науково-технічним товариствам, іншим громадським об’єднанням учених;

–  науково-технічним (технічним) радам міністерств, відомств, науково-виробничих об’єднань, конструкторських бюро, промислових підприємств.

Представлення кандидатур на здобуття медалі здійснюється відділеннями НАН України.

Організації або окремі особи, які висунули кандидата на присудження медалі, до 10 вересня поточного року подають до відповідного відділення НАН України свої пропозиції разом з мотивуванням. 

Мотивоване подання повинне містити:

– характеристику інноваційної розробки з висвітленням її значення для розвитку науки і техніки, економіки та суспільства, галузь її застосування й обсягів практичного використання (представлення  опублікованих праць, матеріалів відкриттів і винаходів не обов’язкове).

–  відомості про автора (прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, перелік основних наукових праць, відкриттів, винаходів, науковий ступінь, вчене звання, посада, місце роботи, ідентифікаційний код, домашня адреса), а також кольорове персональне фото 9 х 12 у електронному та паперовому вигляді.

Усі матеріали подаються у двох примірниках за адресою: 

01601, Київ, вул. Володимирська, 54, Президія Національної академії наук України (телефони для довідок: (044) 239-64-24; (044) 239-64-63).

Читайте також: