uk

Соціологи ХПІ провели молодіжний науковий форум

Харківський Політех організував Міжнародну науково-практичну конференцію студентів і аспірантів «Молодіжний соціологічний форум НТУ «ХПІ». Молоді дослідники обговорили актуальні проблеми розвитку суспільства, працювали над пропозиціями щодо підвищення ефективності публічного управління. Форум об’єднав понад 50 учасників з провідних закладів вищої освіти України, Китаю (Хуачжунський університет науки і технології (м. Ухань) тощо. Захід відбувся в онлайн форматі і був присвячений 60-річчю кафедри соціології і публічного управління ХПІ.

Учасників пленарного засідання Міжнародної науково-практичної конференції «Молодіжний соціологічний форум НТУ «ХПІ» привітали співголова організаційного комітету форуму, директор Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарних технологій ХПІ професор Андрій Кіпенський, завідувач кафедри державного управління та політичних наук Клайпедського університету (Литва) професор Ярослав Дворак, завідувач кафедри соціології і публічного управління ХПІ професор Володимир Мороз.

У панельній дискусії молоді дослідники обговорили проблематику соціологічного виміру розвитку суспільства (проблеми молоді, студентства та освіти в сучасному суспільстві; гендерні аспекти розвитку сучасного суспільства тощо) і питань управління державою (теорія та історія публічного управління; механізми публічного управління тощо).

Відзначимо, що білінгвістичне за мовою (україно- та англомовне спілкування) та вільне за формою висловлення думки вже стало візитівкою кафедри соціології та публічного управління ХПІ. Творча атмосфера, цікаві за змістом та актуальні за фокусом уваги доповіді перетворили наукову конференцію на дієву комунікаційну платформу для плідного обміну досвідом, думками та знаннями між представниками закладів вищої освіти з різних країн світу.

Захід створив сприятливі умови для налагодження перспективних професійних контактів та розвитку наукової співпраці між молодими дослідниками.

Організатори форуму висловили подяку його учасникам за активний науковий дискурс з актуальних соціально-гуманітарних питань, синергію теоретичних напрацювань з кращими практиками в царині соціології та публічного управління, а також міжнародного наукового діалогу й обміну дослідницьким досвідом.

Так, за результатами роботи конференції підготовлено збірку доповідей, яка найближчим часом з’явиться на сайті кафедри соціології і публічного управління ХПІ та у депозитарії Харківського Політеху.

Довідка:

Конференцію «Молодіжний соціологічний форум НТУ «ХПІ» провела кафедра соціології і публічного управління ХПІ за підтримки Варшавської школи економіки (Польща), Балтійської міжнародної академії (Латвія), Клайпедського університету (Литва), Грузинського технічного університету, Херсонського національного технічного університету, Криворізького державного педагогічного університету, Інформаційного центру «Майдан моніторинг».