uk

Міносвіти домовилося з Бельгією та Німеччиною про співпрацю в модернізації української освіти

Міністерство освіти і науки домовилося з Бельгією та Німеччиною про співпрацю в модернізації української освіти на Міжнародній конференції з відновлення України.

Зокрема, згідно з повідомленням пресслужби міністерства, Міносвіти підписало меморандум про співпрацю з бельгійським агентством Enabel, який передбачає: забезпечення безперервності здобуття освіти українською молоддю; розширення державно-приватних партнерств у сфері освіти; обмін досвідом між українськими та бельгійськими закладами; запровадження програм перекваліфікації для ветеранів, ВПО, молоді та жінок.

Зазначається, що Бельгія також візьме участь у відновленні низки освітніх закладів у різних регіонах – проєкти реконструкції шкіл, ліцеїв, гімназій і профтехів у Київській та Чернігівській областях охоплять понад EUR21 млн.

Крім того, згідно з повідомленням, німецька допомога для розвитку професійної освіти передбачає грант у EUR20,5 млн від уряду Німеччини через KfW на створення в Україні Центрів професійної досконалості.

Зокрема, кошти виділено на: оновлення інфраструктури закладів профтехосвіти; забезпечення навчальних майстерень сучасним обладнанням; упровадження новітніх професійних програм підготовки.

Читайте також: