uk

У КПІ ім.Ігоря Сікорського пройшов Міжнародний форум “Штучний інтелект: глобальний вибір”

З 5 по 6 червня 2024 року в КПІ ім.Ігоря Сікорського пройшов Міжнародний форум “Штучний інтелект: глобальний вибір”.

В перший день Форуму з вітальними промовами та візійними меседжами виступили представники влади та Академії наук України, вітчизняних та міжнародних інноваційних компаній і фондів, спікери та експерти у сфері штучного інтелекту. Була проведена панельна дискусія “Штучний інтелект:стратегічне бачення майбутнього” та підсумкова науково-технічна конференція ІІ Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі штучного інтелекту 2024.

А 6 червня відбулась одна з головних подій Форуму – Конкурс стартап-проєктів у сфері ШІ, метою якого є пошук інноваційних рішень, що сприятимуть зростанню багатьох галузей української економіки. Переможцями Конкурсу були обрані:

1 місце: проєкт №19 Anima –  інноваційний онлайн-сервіс для скринінгу та покращення ментального здоров’я через аналіз уваги й емоційного стану користувачів.

Проєкт Anima отримав грошову винагороду (еквівалентну 2 000$) та сертифікат у фінал Конкурсу Sikorsky Challenge Ukraine 2024.

2 місце: проєкт №5 “Моделювання збройного протистояння з БПЛА у сухопутних операціях”.

Проєкт Володимира Борисенка отримав грошову винагороду (еквівалентну 1 500$) та сертифікат у фінал Конкурсу Sikorsky Challenge Ukraine 2024.

3 місце: проєкт №33 “Анна Малія”. Команда проєкту “Анна Малія” отримала грошову винагороду (еквівалентну 1300$) та сертифікат у фінал Конкурсу Sikorsky Challenge Ukraine 2024.

Переможцями в номінаціях були обрані:

Номінація “Фармакологія, сервіси телемедицини та діагностики”- проєкт №25 “CLTI diagnosis”.

Номінація “Розпізнавання об’єктів та маркування даних технічного зору” – проєкт №32 “Smart Parking Navigator”

Номінації “Вдосконалення систем дистанційного навчання” –  проєкт №6 PERSONALIZATION OF LEARNING IN AN EDUCATIONAL ONLINE ENVIRONMENT

Крім того, високу оцінку від Журі та сертифікати у фінал жовтневого Конкурсу Sikorsky Challenge Ukraine 2024 отримали наступні проєкти:

  • проєкт №41 Di-agnostics
  • проєкт №11 Периметр
  • проєкт №24 РОБОТИЗОВАНІ КОМПЛЕКСИ НА БАЗІ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ
  • проєкт№27 VISNAV
  • проєкт№35 WarScan

Вітаємо всіх учасників Форуму та Конкурсу  “Штучний інтелект:глобальний вибір” та бажаємо нових перемог на шляху до успіху! 

Читайте також: