uk

Міжнародний науково-практичний круглий стіл «Збір доказів з використанням штучного інтелекту» (АНОНС)

18 червня 2024 року відбудеться Міжнародний науково-практичний круглий стіл «Збір доказів з використанням штучного інтелекту», інформує НАН України.

Організатори заходу: Національна асоціація адвокатів України (НААУ) та Державна установа «Інститут економіко-правових досліджень імені В. К. Мамутова НАН України».

Модератори заходу: представник НААУ в Шотландії, Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії Олександр Черних та шотландський адвокат Кеннет Янг.

Захід розпочнеться о 13:00 за Києвом (об 11:00 за Лондоном) у режимі онлайн і транслюватиметься на платформі Zoom та на сторінці НААУ у Facebook.

Круглий стіл спрямований на обговорення новітніх технологій у зборі доказів, застосуванні їх у судових процесах, викликів, які стоять перед адвокатами та українською наукою у сфері використання штучного інтелекту юристами, дискусії щодо можливих змін у законодавстві України, які б забезпечили дотримання принципу верховенства права і відповідали вимогам технологічного розвитку.

Експерти:

Сет Кук– технічний менеджер I2: міжнародна агенція з розслідування банківських злочинів (Сполучене Королівство Великої Британії і Північної Ірландії); 

Шахар Леві– директор з продажів Airis: компанія з розроблення спеціального забезпечення для розслідування масових злочинів і терактів (Ізраїль);

Олексій Фісун– директор Global Ledger: компанія, що спеціалізується на крипторозслідуваннях (Швейцарія);

Ганна Удовенко– юрист юридичного відділу юридичного управління департаменту забезпечення діяльності Секретаріату НААУ, РАУ, експерт з питань правового регулювання використання штучного інтелекту (Україна);

Тетяна Гудіма– доктор юридичних наук, старший дослідник, заступник завідувача відділу проблем модернізації господарського права та законодавства Державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В. К. Мамутова НАН України», член Координаційної наукової ради НАН України з питань штучного інтелекту (Україна), Голова Донецького координаційного наукового центру з питань штучного інтелекту.

Питання для обговорення:

1. Використання алгоритмів штучного інтелекту для аналізу та збору доказів у кримінальних провадженнях.

2. Особливості збору доказів за допомогою штучного інтелекту в цивільних і господарських  справах.

3. Процесуальне оформлення та фіксація і переваги використання штучного інтелекту в роботі адвоката.Запрошуються всі бажаючі прийняти участь у заході за посиланням.

Учасники, попередньо зареєстровані на круглий стіл, отримають сертифікати.

За більш детальною інформацією можна звертатися до члена команди координатора комітетів НААУ Віталія Федірка (v.fedirko@unba.org.ua).

Читайте також: