uk

В університетах Німеччини буде створено два центри міждисциплінарних українознавчих студій

Київський національний університет імені Тараса Шевченка налагоджує співпрацю з німецькими університетами, на базі яких буде створено два центри міждисциплінарних українознавчих студій.

Днями відбулася зустріч проректорки з наукової роботи КНУ Ганни Толстанової з професором історії Інституту досліджень Східної та Південно-Східної Європи ім. Лейбніца (IOS) у Регенсбурзі IOS Regensburg Гвідо Хаусманом, який очолить Центр «Denkraum Ukraine» при Регенсбурзькому університеті.

Під час зустрічі було обговорено основні напрями співпраці, зокрема створення на базі «Denkraum Ukraine» культурного куточка про Україну. Ганна Толстанова передала для нього перший експонат – пам’ятну медаль із зображенням Головного корпусу КНУ.

Проректорка розповіла про те, що нещодавно до КНУ імені Тараса Шевченка приєднано Науково-дослідний інституту українознавства, фахівці якого проводять міждисциплінарні дослідження питань українських студій. Тож співпраця з німецькими колегами обіцяє бути максимально результативною.

Відкриття Центру «Denkraum Ukraine» в Регенсбурзькому університеті заплановано на жовтень 2024 року.

Читайте також: