uk

Ajax Systems відкриває інженерну школу на базі KSE

Ajax Systems разом з університетом KSE відкривають інженерну школу. Компанія підписала меморандум про співпрацю з благодійним фондом Київської школи економіки (KSE Foundation) та університетом Київської школи економіки (KSE University).

Інвестиція допоможе створити сучасну навчальну базу для підготовки фахівців у таких ключових напрямах, як електротехніка, машинобудування, матеріалознавство, інженерія програмного забезпечення та біотехнологічна інженерія.

Проєкт реалізується в рамках освітньої ініціативи компанії Ajax Next 

Першим освітнім продуктом Інженерної школи стане програма з мікроелектроніки, створена у партнерстві з ETH Zurich – одним з найкращих технічних інститутів у світі. Вона стартує вже у вересні. Метою цієї програми є підготовка значимої кількості інженерів-електриків в Україні. Програма передбачає залучення міжнародного досвіду та інклюзивний підхід до навчання.

Програма містить в собі різноманітні курси:

  • фізика напівпровідників;
  • схемотехніка;
  • проєктування інтегральних схем (VLSI);
  • аналогові інтегральні схеми;
  • системи зв’язку та навігації;
  • оптика та фотоніка.

У межах цієї співпраці також планується залучення інженерів-переможців програми «Talents for Ukraine» від KSE Foundation до спільних ініціатив Ajax Systems та Київської школи економіки, співпраця технічних спеціалістів компанії зі студентами та викладачами Інженерної школи.

“Попри війну та відтік кваліфікованих кадрів, Україна продовжує займати високі позиції у світових рейтингах за рівнем розвитку інноваційних технологій та професійних компетенцій громадян. Переконаний, що співпраця KSE Foundation, KSE University та Ajax Systems сприятиме розвитку технологічних галузей, появі нових кваліфікованих кадрів та покращенню конкурентоздатності України у сфері інновацій і цифрових технологій”, – вважає Тимофій Брік, ректор KSE University.

Випускники програми ETH Zurich відіграватимуть важливу роль у відновленні України під час і після війни. Завдяки здобутим знанням та потужній спільноті випускників, студенти матимуть можливість проходити стажування і продовжувати кар’єрне зростання в українських та міжнародних компаніях і корпораціях.

Також студенти зможуть проходити стажування в ETH Zurich, де працюватимуть та проводитимуть експерименти в сучасній лабораторії з найновітнішим обладнанням. Програма передбачає змішаний формат навчання, що поєднує заняття на кампусі KSE та дистанційні заняття.

Інженерна школа KSE була створена з метою підготовки висококваліфікованих фахівців у галузі інженерії та технологій, що є критично важливими для майбутнього розвитку України. Школа пропонує навчальні програми, розроблені спільно з провідними університетами та науковими установами, з акцентом на практичне застосування знань у реальних проєктах.

Ajax Systems — міжнародна технологічна компанія і найбільший у Європі виробник систем безпеки. У компанії працює 3, 300 працівників, серед яких велика команда технічних спеціалістів. Продуктове портфоліо налічує понад 135 бездротових і дротових пристроїв для безпеки й автоматизації. Ajax Systems пропонує рішення для захисту від вторгнення, відеоспостереження, виявлення пожежі, автоматизації дому та запобігання потопу. Сьогодні Ajax захищає понад 2,5 млн користувачів у 187 країнах світу.

Читайте також: