uk

ХПІ організував видовищний науковий фестиваль у Полтаві

Харківський Політех провів науковий фестиваль «Міжнародний день світла». Захід відбувся на базі Полтавського політехнічного фахового коледжу НТУ «ХПІ» і був приурочений до 80-річчя цього навчального закладу. Понад п’ятсот школярів, їх батьків та вчителів долучилися до свята в стилі STEM. На більш ніж тридцяти виставкових майданчиках вони побачили лабораторно-експериментальні демонстрації та музей світла, перевірили свої знання у Kahoot-вікторинах. Всі бажаючі взяли активну участь у благодійній акції «Подаруй світло захиснику України», у якій збирали різні технічні засоби освітлення для потреб наших воїнів. Подія організована у межах Всесвітньої ініціативи UNESCO: Світло, що дає надію.

Молоді вчені Харківського Політеху та викладачі Полтавського політехнічного фахового коледжу ХПІ влаштували традиційне наукове свято. На базі нашого коледжу у Полтаві відбувся фестиваль «Міжнародний день світла», який був приурочений до 80-річчя цього навчального закладу.

Понад п’ятсот школярів, їх батьків та вчителів взяли участь у заходах у стилі STEM. На більш ніж тридцяти виставкових майданчиках демонструвалися результати лабораторно-експериментальних досліджень, експонати музею світла. Всі бажаючі змогли перевірити свої знання у Kahoot-вікторинах. Цікаві питання були присвячені різним науковим напрямкам. Це енергетичні інновації в економіці; хімія світла; оптика XVII століття, що змінила погляд на Всесвіт; промені світла у світі відеоігор; блискавка: сяйво та небезпека; їжа+промені: світлий та темний бік сили.

Гостей фестивалю привітали проректор ХПІ Руслан Мигущенко, секретар Полтавської міської ради, в.о. міського голови Полтави Катерина Ямщикова, директор Полтавського політехнічного фахового коледжу Харківського Політеху Олександр Пітяков. Вони вручили кращим студентам, які проявили себе у навчанні та науковій діяльності, та їх керівникам нагороди.

Відзначимо, що у фестивалі взяли участь друзі та партнери Полтавського політехнічного фахового коледжу ХПІ: АТ «Полтаваобленерго», ТОВ «СМС» (Консорт), ТОВ «Ді Стар», ТОВ «Факторіал К», компанії «Kernel», Grass Business Labs, «ДКС Електрик» тощо. Представники цих фірм та установ продемонстрували роботу спеціалізованого обладнання, провели для відвідувачів конкурси та вікторини з розіграшем цікавих призів, а також надали спонсорську допомогу коледжу.

Так, компанії «Kernel» і «Консорт» подарували 3D-принтери, а студенти – переможці і призери міжнародних і всеукраїнських конкурсів та їх керівники отримали сертифікати на придбання електронних книг від ТОВ «Ді Стар». Співробітники «ДКС Електрик» допомогли виготовити яскравий банер до 80-річчя Полтавського коледжу ХПІ.

Учасники свята оплесками зустріли виступ Народного аматорського хору «Козаченьки» та хвилиною мовчання вшанували пам’ять випускників коледжу, їх батьків та рідних, які віддали своє життя у боротьбі за вільну та незалежну Україну.

На святі відбулися також спортивні змагання з волейболу, переможцем яких стала команда Полтавського коледжу ХПІ. Друге місце дісталося СДЮСШОР-2 (м. Полтава), а третє – ДЮСШ (м. Горішні Плавні). Цікавим видався і турнір з настільного тенісу, у якому золоті медалі завоювали представники Мачухівської територіальної громади Полтавської області, срібні – студенти Полтавського коледжу ХПІ, бронзові – команда абітурієнтів.

Всі бажаючі взяли активну участь у благодійній акції «Подаруй світло захиснику України», у якій збирали різні технічні засоби освітлення для потреб наших воїнів.

Відзначимо, що мета фестивалю – мотивувати учнів шкіл, коледжів та закладів професійно-технічної освіти до навчання шляхом наочних демонстрацій, майстер-класів, вікторин та інших методів STEM-освіти; надати учасникам усвідомлення, що знання важливі для відновлення нашої Батьківщини та покращення світу.

Читайте також: