uk

Харківський політех розробив стартапи для вивчення іноземної мови «ReMnemo» та методологію вимірювання швидкості крові і артеріального тиску «HealthHelper»

Дві сучасні розробки Харківського Політеху взяли участь у фіналі акселераційних програм Science Intensive Innovation та Development and Renovation – Демодень Vacuum Deep Tech Acceleration!

Як розповіли в навчальному закладі, науковці і студенти ХПІ представили свої стартапи: мобільний додаток для вивчення іноземної мови «ReMnemo» та методологію вимірювання швидкості крові і артеріального тиску «HealthHelper». Всього ж у Демодень було презентовано 30 стартапів у сферах освіти, біотехнологій, медтеху, агро, зелених технологій та ІТ. Учасниками заходу в офлайн та онлайн форматах стали понад 150 інвесторів, підприємців, науковців, студентів, представників корпорацій, громад, уряду. Подія об’єднала більш як двадцять іноземних бізнес-ангелів, венчурних інвесторів тощо.

Так, розробка «Мобільний додаток для вивчення іноземної мови «ReMnemo» надає можливість вивчати лексику та закріплювати її знання завдяки власному алгоритму інтервального повторення та концепції індивідуалізованого словника користувача. Слоган застосунку: «Вивчай легко – запам’ятовуй надовго». Проєкт використовує доказові наукові практичні рішення та об’єднує можливості сучасного штучного інтелекту з архітектурою хмарних обчислень. На початку розробкою ReMnemo займалися доцентка кафедри систем інформації ім. В. О. Кравця ХПІ Ганна Заволодько та студент кафедри мультимедійних та інтернет технологій і систем ХПІ Євгеній Глебов. Під керівництвом Ганни Заволодько він виконував свою бакалаврську роботу з цієї тематики. Згодом до складу авторів проєкту приєдналися випускники Харківського Політеху, фахівці веб розробок: Валерій Заволодько, Богдан Попович та Олександр Скляров.

Як відзначають розробники стартапу «HealthHelper» – методології вимірювання швидкості какселерацірові і артеріального тиску, він досить простий у використанні. Треба прикласти два пальці до сенсорного екрану приладу та відразу можна дізнатися показники. Слоган авторів розробки: «Вимірюємо миттєво і точно!». До складу команди стартапу увійшли науковці кафедри підприємництва, торгівлі та логістики ХПІ: професорка Олена Сергієнко, доцент Ігор Соснов, аспірант Павло Самусь; студентка кафедри менеджменту ХПІ Марія Калашник і студентка ХНЕУ ім. С. Кузнеця Валерія Вертегел.

У фіналі акселераційних програмах Science Intensive Innovation та Development and Renovation – Демодень Vacuum Deep Tech Acceleration! було презентовано 30 стартапів у сферах освіти, біотехнологій, медтеху, агроном, зелених технологій та ІТ. У заході взяли участь в онлайн та офлайн форматах понад 150 інвесторів, підприємців, науковців, студентів, представників корпорацій, громад та уряду. Подія об’єднала більш як двадцять іноземних бізнес-ангелів, венчурних інвесторів тощо. У Демодень стартапи мали можливість пітчити свої ідеї таким компаніям, як Cisco, IBM, Atlantic Labs, Network VC, Carta, Geek Ventures, ДТЕК тощо. Крім того, учасники заходу змогли налагодити нові зв’язки, обмінятися досвідом, обговорити свої ідеї з експертами.

За словами авторів стартапів ХПІ, Демодень став важливою подією для підбиття підсумків досягнень обох розробок та подальшого їх розвитку в сегменті високих технологій. Vacuum Deep Tech Acceleration продовжує підтримувати інноваційні проєкти, сприяючи розвитку технологій та підприємництва в Україні.  Науковці Харківського Політеху подякували організаторам заходу за підтримку їх стартапів на кожному кроці цієї неймовірної подорожі.

Акселераційні програми реалізуються компанією Vacuum Deep Tech Acceleration за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID KEY), Міністерства освіти і науки України, Міністерства цифрової трансформації України та Міністерства економіки України у співпраці з Київським академічним університетом, Українським фондом стартапів та YEP Accelerator.

Читайте також: