uk

Спільний конкурс Національної академії наук України та Польської академії наук 2025-2027

Національна академія наук (НАН) України та Польська академія наук (ПАН) на підставі укладеної між ними Угоди оголошують конкурс українсько-польських проєктів на 2025–2027 рр.

Умови конкурсу

До конкурсу з української сторони допускаються проєкти науковців, які працюють в установах НАН України та партнерами яких є науковці ПАН.

Узгоджені заявки подаються українськими співкерівниками проєктів – до НАН України українською та англійською мовами; польськими співкерівниками проєктів – до ПАН.Форма подання заявокдодається.

До участі у конкурсі не допускаються:

– проєкти, які подані на конкурс після закінчення визначеного терміну конкурсу;

– проєкти, які оформлені не за правилами;

– неузгоджені проєкти;

– проєкти, які подані тільки однією стороною.

Допущені до конкурсу заявки проходять паралельно незалежну експертизу. Експертизу проєктів з українського боку здійснює НАН України, з польського ПАН. Розгляд заявок здійснюється кожною із сторін самостійно згідно з власними правилами. Інформація про проходження експертизи – конфіденційна.Сторони спільно підбивають підсумки на підставі результатів експертизи та відповідно до обсягу встановленої квоти обміну. Рішення про підтримку відібраних проєктів затверджується розпорядженням Президії НАН України. Результати конкурсу будуть визначені в грудні 2024 року. Затверджений перелік українсько-польських дослідницьких проєктів, які реалізовуватимуться у рамках Угоди про наукове співробітництво між Національною академію наук України і Польською академією наук у зазначений період буде опубліковано на веб сайті НАН України.

Обмін науковцями для проведення дослідницької роботи в рамках затверджених проєктів здійснюється за встановленою квотою обміну.

Фінансові умови наукового обміну

  • Сторона, що направляє, покриває витрати на проїзд своїх фахівців в іншу країну і назад.
  • Сторона, що приймає, покриває витрати із забезпечення науковців житлом, добовими або харчуванням.

Термін подання заявок закінчується 15 жовтня 2024 р.

Заявки для участі в конкурсі з української сторони, підготовлені відповідно до встановлених НАН України форм, слід направляти разом із супровідним листом на ім’я начальника Відділу міжнародних зв’язків НАН України Мирончука Анатолія Святославовича на адресу:

01601 МСП, Україна, Київ 30,

вул. Володимирська, 54,

Президія Національної академії наук України,

Відділ міжнародних зв’язків НАН України.

Наявність електронних версій обов’язкова (надсилати у форматі DOC на адресу: bilokon@nas.gov.ua).Довідки за телефоном 044 239 65 43 (Олександр Білоконь)

Читайте також: