uk

Харківська політехніка – серед українських лідерів The Times Higher Education Impact Rankings 2024

НТУ «Харківський політехнічний інститут» увійшов до міжнародного впливового рейтингу The Times Higher Education Impact Rankings (THE) 2024 року. За даними видання, що вийшло у червні, Харківський Політех представлений у восьми категоріях і визнаний найкращим серед українських ЗВО у напряму «промисловість, інновації та інфраструктура», повідомили у навчальному закладі.

Другу позицію ХПІ зайняв у категорії «якість освіти». У загальному списку Харківський Політех (місце 1001-1500) був визнаний кращим технічним  ЗВО сходу України. Це найліпший показник ХПІ у цьому рейтингу за усі роки участі.  До THE було включено 1963 університети із 121 країни світу, з них сорок два– українські.

Рейтинг The Times Higher Education Impact Rankings 2024 враховує ретельно відкалібровані показники та порівнює університети за чотирма широкими галузями: дослідження, управління, інформаційно-роз’яснювальна робота та навчання.

Для участі доступні 17 різних напрямів та загальний рейтинг. НТУ «ХПІ» брав участь у восьми категоріях та здобув кращі показники  у таких напрямах:

У результаті таких показників зросла оцінка ХПІ у загальному рейтингу до 56,4 балів (максимальною оцінкою є 100). Так, Харківський Політех у загальному заліку посів позицію 1001-1500 та був визнаний кращим технічним закладом вищої освіти  сходу  України. Це найкращий показник університету у цьому рейтингу за усі роки участі.

Взагалі ж кращі позиції серед українських закладів вищої освіти отримали тільки три університети, серед яких Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут».

Перші місця світового рейтингу займають університети Австралії, Великої Британії, Данії, Канади та США.

Довідка:

Times Higher Education University Impact Rankings – єдиний світовий рейтинг, який оцінює глобальні успіхи університетів світу в досягненні цілей ООН у сфері сталого розвитку (the United Nations’ Sustainable Development Goals (SDGs). Згідно з правилами, кожен університет мав шанс вибрати з можливого переліку цілей (17 категорій) не менше чотирьох, та надати офіційну інформацію з цих питань. У рейтингу використовуються ретельно відкалібровані показники, щоб забезпечити всебічне та збалансоване порівняння за чотирма широкими областями: дослідження, управління, інформаційно-роз’яснювальна робота та навчання.

У 2024 році загальний рейтинг The Times Higher Education Impact Rankings містить 1963 університети зі 121-ї країни світу. Це на триста сімдесят університетів та на дев’ять країн більше порівняно з минулим роком. Зросла кількість й українських ЗВО до сорока двох, які потрапили до загального рейтингу.

Читайте також: