uk

В КНУБА відбулась зустріч з розробниками першого в Україні стандарту зеленого будівництва для громадських будівель

Після прийняття цій стандарт буде встановлювати вимоги до екологічних характеристик дитячих садочків, шкіл та інших навчальних закладів, адміністрацій, лікарень та інших громадських будівель і стане одним з інструментів для зеленої відбудови України. Вимоги стандарту спрямовані на економію енергії та ресурсів, зниження негативного впливу на довкілля та підвищення комфорту, розповіли у вищому навчальному закладі.

Положення проєкту стандарту враховують принципи Нового Європейського Баухаусу, а також положення міжнародних стандартів зеленого і сталого будівництва таких як BREEAM, LEED, DGNB та інші.

Поки триває обговорення проєкту першої редакції, розробники обговорили питання роботи над другою редакцією документу з врахуванням отриманих коментарів і реалізацію пілотної сертифікації яка дозволить вдосконалити стандарт за результатом практичного застосування.

Сертифіковані проєкти енергоефективного зеленого будівництва матимуть перевагу в отриманні фінансової допомоги відбудови, тому що відповідатимуть вимогам потенційних донорів до енергетичної ефективності, кліматичної та екологічної сталості.

Бажаю розробникам вдалої реалізації всього запланованого для підтримки європейської інтеграції в будівництві та відбудови за принципом краще ніж було.

Долучитись до обговорення можна за посиланням http://surl.li/akyerl

Читайте також: