uk

Українські студенти вже вибороли 7 медалей для України на Європейських університетських іграх!

Українські студенти продовжують боротьбу на European Universities Games, що тривають в угорських містах Дебрецен та Мішкольц.

Позаду половина дистанції.

За участі наших студентів вже завершилися змагання із дзюдо, футболу, футзалу та баскетболу 3Х3. 

Українська студентська команда вже має у скарбниці:

  • 2 золоті медалі;
  • 3 срібні медалі;
  • 2 бронзові медалі.

Дзюдоїсти Сумського державного університету вибороли чемпіонство в турнірі серед змішаних команд та здобули срібло і дві бронзи в індивідуальних змаганнях.

У футболі маємо золото!

Студенти Київського національного торговельно-економічного університету відмінно провели увесь турнір і заслужено перемогли!

Дівчатам з Уманського Державного педагогічного університету імені Павла Тичини лише трішки не вистачило до пʼєдесталу. Але і високе 5 місце — чудовий результат. І головне — команда показала високий рівень гри та проявила волю до перемоги!

Обидві наші футзальні команди повертаються в Україну зі срібними нагородами.

Хлопці з Івано-Франківського фахового коледжу фізичного виховання Національного університету фізичного виховання і спорту України у фіналі поступилися лише в серії післяматчевих пенальті.

Дівчата з Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова так само лише трішки не дотягнули до золота, поступившись в овертаймі після нічиєї в основний час.

За крок до нагород зупинилася команда баскетболісток 3х3, яку представляли дівчата з Прикарпатського Національного Університету імені В.Стефаника

Дівчата пробилися у півфінал, але далі фортуна була не на їхньому боці — лише на одне очко українки поступилися у поєдинку за бронзу.

Вже завтра розпочнуться змагання з бадмінтону та пляжного волейболу.

В цих видах спорту будуть змагатися студенти Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова та Національного університету фізичного виховання і спорту України!

Європейські студентські ігри — це масштабний мультиспортивний спортивний проєкт, який проводиться Європейською федерацією студентського спорту (EUSA) раз на два роки.

Понад 4500 студентів з більш ніж 400 університетів та 40 країн Європи беруть участь у змаганнях!

Студентська збірна України представлена вісьмома університетами у кількості 84 студентів, які змагаються у шести видах спорту: баскетбол 3Х3, бадмінтон, дзюдо, пляжний волейбол, футзал та футбол.

Читайте також: