uk

Вступники на контракт зможуть претендувати на освітні гранти – рішення Уряду

Зокрема, подати заявку на грантове фінансування зможуть вступники, зараховані на контракт на денну або дуальну форму навчання, які мають більше ніж 150 балів з двох предметів НМТ. Такі вступники зможуть претендувати на грант І рівня, тобто на відшкодування у розмірі 15 тисяч гривень.

Вступники,які мають понад 170 балів з двох предметів НМТ, зможуть отримати грант ІІ рівня у розмірі 25 тисяч гривень.

Також ці суми будуть помножені на коефіцієнт спеціальності.

Водночас деякі студенти зможуть претендувати лише на грант другого рівня. Йдеться про спеціальності / галузі знань «Журналістика», «Управління та адміністрування», «Право», «Сфера обслуговування», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини», «Менеджмент соціокультурної діяльності», «Економіка», «Стоматологія», «Філологія» (крім спеціалізацій з української мови та літератури, кримськотатарської мови та літератури, фольклористики)

Для того щоб податися на грант, першокурсник має подати заяву через свій електронний кабінет в ЄДЕБО з 5 вересня до 31 жовтня.

Призначені державні гранти будуть виплачуватись двома платежами протягом кожного року навчання на рахунок зі спеціальним режимом використання.

Грантові кошти можна буде використати лише для оплати навчання в закладі вищої освіти.

Гранти діятимуть як у державних вишах, так і в приватних закладах вищої освіти, у яких є відповідні договори з МОН.

Читайте також: