uk

МОН розширює співпрацю з Програмою обміну майбутніх лідерів (FLEX)

19 липня 2024 року відбулася зустріч заступника міністра освіти і науки України Андрія Сташківа з представниками «Американських Рад з міжнародної освіти ACTR/ACCELS» щодо подальшої співпраці в межах Програми обміну майбутніх лідерів (FLEX).

Програма FLEX, що діє в Україні з 1992 року, надає можливість українським старшокласникам навчатися в американській школі та жити в американській родині протягом одного навчального року. За 30 років існування програми її випускниками стали понад 7 500 українських школярів.

Під час зустрічі обговорювали такі ключові питання:

  1. Сприяння МОН у поширенні інформації про тестування за програмою FLEX на 2025–2026 навчальний рік серед учнів 8–10 класів.
  2. Поширення інформації про можливості програми для учнів 8–11 класів з інвалідністю.
  3. Надання офіційної підтримки МОН для проведення відбіркових турів програми в закладах середньої освіти.
  4. Організація презентацій програми FLEX для методистів та вчителів англійської мови впродовж 2024–2025 навчального року.

Серед випускників Програми FLEX є депутати Верховної Ради, міністр оборони України, лідери всеукраїнських і місцевих громадських організацій, співробітники структур ООН, керівники благодійних фондів тощо. Випускники Програми FLEX служать в Збройних силах України, є бойовими медиками та активними волонтерами.

Програма FLEX відкриває унікальні можливості для наших школярів. Це не лише навчання за кордоном, але й формування лідерських якостей, розширення світогляду та зміцнення українсько-американських зв’язків.

Додаткова інформація про Програму FLEX — на офіційній сторінці.

Читайте також: