uk

Відеопроєкт «Вогонь та Мистецтво: Сага Героїв»: серія відеороликів про військових, які порівнюються з відомими українськими митцями

Перший міжрегіональний відділ Українського інституту національної пам’яті спільно з Оперативним командуванням «Південь», а також громадськими організаціями «Ветеранс ХАБ ОДЕСА» та «Центр розвитку сучасної культури» створили відеопроєкт «Вогонь та Мистецтво: Сага Героїв».

Це серія відеороликів про військових, які порівнюються з відомими українськими митцями. У другому ролику Іван Франко постає у образі сапера.

Така алегорія показує зв’язок між культурною спадщиною і сучасністю. Відео підкреслюють, що герої минулого і сьогодення мають спільні риси: мужність, патріотизм і відданість своїй справі. А також показують, що українська культура і мистецтво мають сильний вплив на формування сучасної української ідентичності та духу нації.

Серія «Вогонь та Мистецтво: Сага Героїв» створена для підвищення національної свідомості та патріотизму, підтримки морального духу військових і цивільних громадян.

Відеоролики покликані показати, що сучасні герої продовжують традиції видатних діячів минулого, створюючи культурний місток між минулим і сьогоденням.

Авторами ідей відео є Сергій Гуцалюк та Валерій Пузік. Сценаристами: Валерій Пузік, Юрій Онищенко та Анатолій Анатольєв. Режисер – Юрій Онищенко.

Читайте також: