uk

Рекомендації МОН до зарахування на бюджет для вступників на бакалавра вже в електронних кабінетах

Сьогодні 69 603 вступники, що подавали заяви до ЗВО на основі 11 класів (ПЗСО) та диплома фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста (НРК5), почали отримувати рекомендації до зарахування на бюджет в електронних кабінетах. 

Якщо ви отримали рекомендацію на бюджет, напроти однієї з поданих заяв ваш статус змінюється на «Рекомендовано (бюджет)». Будьте пильними, бо рекомендація надається лише на одне бюджетне місце й лише за однією заявою.

Щоб підтвердити зарахування на бюджет за отриманою рекомендацією потрібно:

  • До 18:00 8 серпня онлайн або особисто в закладі освіти підтвердити вибір місця навчання;
  • Далі надати копії необхідних документів онлайн/офлайн;
  • Укласти договір про навчання між ЗВО і вступником (для неповнолітніх вступників це може відбуватися за участю батьків або законних представників).

Вже після зарахування статус заяви зміниться на «Включено до наказу (навчання за кошти бюджету)».

Зверніть увагу: якщо ви не отримали рекомендацію на бюджет, ваші заяви автоматично беруть участь у конкурсі на контракт. Такі заяви мають статус «Допущено». Рекомендації до зарахування на контракт з’являться в електронному кабінеті з 9 серпня на відкритих та фіксованих конкурсних пропозиціях, на небюджетних — відповідно до Правил прийому закладу освіти. 

Для вступників-контрактників цього року зʼявилася можливість отримати державний грант, який зможе частково покрити вартість навчання впродовж всієї освітньої програми. Тому після зарахування на обрану освітню програму не забудьте подати заяву через власний е-кабінет для подачі на грант. 

Читайте також: