uk

У Софії Київській новодрук

Завідувач сектору обліку фондів науково-фондового відділу Національного заповідника «Софія Київська» Оксана Опимах представляє нову працю «Нумізматична колекція Національного заповідника “Софія Київська”». У каталозі опублікована київська частина нумізматичної колекції заповідника, що походить з археологічних розкопок у 1935-2018 рр. на території садиб Софійського собору та Кирилівської церкви, а також з Подолу (вул. Хорива, 30).

Систематичні археологічні дослідження київських пам’яток заповідника тривають, хоча й з перервами, вже понад століття. У процесі розкопок виявлялась чимала кількість артефактів, зокрема й монет. Проте на сторінки наукових публікацій та до експозиційних вітрин потрапляла лише незначна їх частина. Інші ж осідали на полицях фондосховищ, очікуючи свого часу на повноцінне опрацювання. Тож більшість монетних знахідок нині опубліковані вперше! Монети у каталозі подано з докладним описом, доповненим фотографіями, максимально враховано археологічний контекст.

Каталог розрахований на археологів, нумізматів, істориків, музейників, студентів вищих навчальних закладів та всіх зацікавлених археологією, історією та нумізматикою Києва.

Книга змогла побачити світ завдяки підтримці наших надійних партнерів – Меценатської фундації «OLOS» та видавництва “Горобець”.

Редагував книгу заступник генерального директора з наукової роботи заповідника, д. і. н. Вячеслав Корнієнко.

Читайте також: