uk

МОН визначило графік проведення студентських іспитів ЄДКІ в 2025 році

Міністерство освіти і науки визначило орієнтовні дати проведення єдиного державного кваліфікаційного іспиту у 2025 році.

Графік проведення іспитів передбачений проєктом наказу про проведення ЄДКІ в 2025 році, що винесений відомством для громадського обговорення.

У наступному році ЄДКІ будуть складати студенти, які завершують здобуття фахової передвищої освіти за спеціальностями «Залізничний транспорт», «Автомобільний транспорт», «Морський та внутрішній водний транспорт».

Також ЄДКІ складатимуть випускники-бакалаври за спеціальностями «Транспортні технології (за видами)», «Атомна енергетика», «Залізничний транспорт», «Автомобільний транспорт», «Морський та внутрішній водний транспорт», «Кібербезпека», «Авіаційний транспорт».

На магістерському рівні ЄДКІ будуть складати випускники за спеціальностями «Ветеринарна медицина», «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», «Публічне управління та адміністрування», «Право», «Міжнародне право».

Очікується, що складання єдиного державного кваліфікаційного іспиту дозволить гарантувати мінімально необхідний рівень компетентності згідно стандартів вищої освіти за спеціальностями, за якими проводиться ЄДКІ.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу приймаються у довільній формі до 21 серпня 2024 року на електронну адресу: mruga@mon.gov.ua.

ЗАВАНТАЖИТИ ПРОЄКТ НАКАЗУ

Читайте також: