uk

В університеті Шевченка стартував Турнір Астрономічних Боїв

Турнір Астрономічних Боїв – це командне змагання з олімпіадної астрономії. Його мета – дати дітям можливість попрацювати в команді над астрономічними задачами, познайомитися з однодумцями із різних куточків України, отримати досвід наукової полеміки, ідеться у повідомленні Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

У 2024 році Турнір уперше за свою історію відбувається в очному форматі, головна локація – Український фізико-математичний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка.

Цього року Турнір зібрав найталановитіших знавців астрономії та астрофізики 9-11 класів та студентів 1-3 курсів з усієї України. Учасники розподілені на 8 команд.

Про масштабність заходу свідчить і потужний склад журі, а авторами задач виступили фахівці із найвідоміших фізичних шкіл України!

Турнір Астрономічних Боїв триватиме в КНУ з 10 до 14 серпня. Окрім нелегких випробувань, цікавих задач, захопливих командних викликів на учасників чекають панельна дискусія із журі-студентами про життя після школи, екскурсія на Фізичний факультет КНУ, спостереження на телескопі Unistellar, екскурсія до Головної астрономічної обсерваторії та урочисте відзначення переможців.

Читайте також: