uk

Київська політехніка, USAID Cybersecurity Activity та партнери посилюють кіберстійкість України

У навчально-науковому фізико-технічному інситуті КПІ ім. Ігоря Сікорського відкрили навчальну «Лабораторію кібербезпеки автоматизованих систем керування» за підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України». На відкриття лабораторії особисто завітала директорка Місії USAID в Україні пані Джулі Конен.

Найсучасніша лабораторія допоможе майбутнім і нинішнім операторам, відповідальним за критичну інфраструктуру, вдосконалити навички для скорочення й усунення вразливостей в автоматизованих системах керування. Тепер це стає можливим, адже новостворена лабораторія фактично дублює середовище промислової системи управління, моделюючи реальні ситуації у різних секторах, як-от: виробництво, водопостачання, комунальна сфера.

«Сьогодні такі спеціалісти вкрай потрібні на підприємствах різних галузей України. Тож новітня лабораторія та її обладнання допоможуть майбутнім фахівцям опанувати передові методи й рішення у сфері кібербезпеки з акцентом на оцінку вразливостей державних і приватних об’єктів критичної інфраструктури. А ще завдяки створенню цієї лабораторії в нашому університеті розроблятимуться окремі навчальні модулі в межах освітніх і сертифікатних програм», — зазначив ректор КПІ Анатолій Мельниченко.

До відкриття лабораторії також долучилися партнери: заступник міністра освіти з питань науки та інновацій Денис Курбатов, заступник секретаря Рада національної безпеки і оборони України України Сергій Демедюк і голова Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України та захисту інформації України Юрій Мироненко.

Така багатостороння співпраця сприятиме ефективній підготовці майбутніх фахівців із кібербезпеки, які підвищуватимуть кіберстійкість нашої держави.

Читайте також: