uk

МОН та Європейська асоціація інститутів професійної підготовки підписали Меморандум про співпрацю

28 серпня 2024 року Міністерство освіти і науки України та Європейська асоціація інститутів професійної підготовки (EVBB) підписали Меморандум про співпрацю. Співробітництво має на меті сприяти подальшому розвитку професійної (професійно-технічної) освіти в Україні, поліпшенню її іміджу та інтеграції до європейського освітнього простору.

Один з основних акцентів угоди полягає в інтеграції передових європейських практик у навчальний процес, що сприятиме підвищенню якості професійно-технічної освіти та її привабливості серед молоді і дорослих.

Згідно з умовами Меморандуму, обрані українські заклади П(ПТ)О автоматично стануть членами EVBB, що дасть їм змогу активно брати участь у європейських освітніх мережах та проєктах. Це забезпечить нові можливості для розвитку партнерських відносин, обміну досвідом і знаннями з європейськими колегами.

Підписання Меморандуму відбулося в межах візиту делегації EVBB до України, під час якого наші європейські колеги також завітають до профтехів та візьмуть участь у конференції «UkrainEU: Integration of Ukraine into the EU Partnership», яка відбудеться у Вінниці 30 серпня 2024 р.

Читайте також: